مشاوره رایگان
دریافت لینک های دانلود دریافت پستی درب منزل مبلغ کل: تومان
جهت دریافت کد تخفیف به کانال تلگرام مراجعه و یا با پشتیبان آنلاین هماهنگ نمایید

Pixels, Image Size, Image Resolution در فتوشاپ CC


در این آموزش، شما را با سه موضوع مهم، که برای کار با تصاویر دیجیتالی در فتوشاپ ضروری است آشنا می کنیم. این موضوعات عبارتند از : پیکسل ها، اندازه تصویر (image size) و وضوح تصویر (image resolution). اینکه بدانید پیکسل ها چه هستند و اندازه تصویر و رزولوشن با یکدیگر مرتبط هستند، به شما کمک می کند تا نتایج بهتری را در هنگام تغییر اندازه تصاویر، برای چاپ یا وب به دست بیاورید.

در این آموزش یاد می گیرید که پیکسل ها، مانند بلوک های ساختمان، جزء تشکیل دهنده ی تصاویر دیجیتالی هستند. سپس رابطه ای بین پیکسل و اندازه تصویر را خواهید آموخت. سپس یاد می گیرید چگونه اندازه تصویر (image size) و رزولوشن تصویر (image resolution) با هم کار می کنند تا اندازه چاپ (print size) تصویر شما کنترل شود!

در ادامه می آموزید که رزولوشن تصویر روی حجم فایل تصویر تاثیر ی ندارد. بیایید باهم شروع کنیم.

پیکسل ها چه هستند؟

عبارت pixel کوتاه شده ی "picture element" است . پیکسل ها بلوک های کوچک هستند که تمام تصاویر دیجیتالی را تشکیل می دهند. همانطور که یک نقاشی از ضربات قلم موی فرد ساخته می شود، یک تصویر دیجیتال هم از پیکسل های مختلف ساخته شده است.

در فتوشاپ، هنگام مشاهده یک تصویر در سطح بزرگنمایی معمولی (100٪ یا کمتر)، پیکسل ها معمولا خیلی کوچک هستند و ما قادر به دیدن آنها نیستیم. در عوض، در این سطح، ما می توانیم یک تصویر کلی را مشاهده کنیم که در آن نور، سایه ها، رنگ ها و بافت ها همگی با هم ترکیب شده اند تا یک صحنه ای شبیه به دنیای واقعی ایجاد شود:

نگاه دقیق تری به پیکسل ها

در دنیای واقعی، هر آنچه که ما از هر ترفند جادویی، میبینیم یک توهم و خیال است. و برای کشف واقعیت و  شکستِ این توهم، فقط لازم است، دقیق تر به آن نگاه کنیم. در مورد تصاویر، برای اینکه بتوانیم تک تک پیکسل های آنها را مشاهده کنیم، باید تصاویر را بزرگنمایی (zoom in) نماییم تا بتوانیم آنها را دقیق تر ببینیم. بنابراین ابزارZoom  را از نوار ابزار (Toolbar) انتخاب می کنیم:

سپس، چند بار بر روی یکی از چشمهای زن کلیک می کنیم تا آن را بزرگتر کنیم. هر بار که کلیک می کنیم، تصویر نزدیکتر می شود. و اگر به اندازه کافی نزدیک شویم، یک تصویری می بینیم که از مربع های کوچکی تشکیل شده است.این مربعها همان پیکسل ها هستند:

و اگر باز هم نزدیکتر شویم، می بینیم که هر پیکسل از یک رنگ تشکیل شده است وکل تصویر از شبکه ای از مربع های رنگی به وجود آمده است. وقتی به تصویراز دور نگاه می کنیم، چشمان ما رنگ ها را با هم ترکیب می کند تا یک تصویر با جزئیات زیاد، ایجاد کند. درواقع، این پیکسل ها هستند که دنیای دیجیتال ما را ساخته اند:

Pixel Grid

توجه داشته باشید که هنگامی که شما به اندازه کافی (معمولا بیش از 500٪) بزرگنمایی یا  zoom in می کنید، یک خط خاکستری روشن در اطراف هر پیکسل می بینید. این همان Pixel Grid فتوشاپ است و صرفاً برای این به وجود آمده است تا دیدن تک تک پیکسل ها برای ما آسان تر شود. اگر Pixel Grid شما را سردرگم می کند، می توانید آن را خاموش کنید. برای این کار به منوی View در نوار منو (Menu Bar) بروید ودر آنجا گزینه ی Show را انتخاب کنید و سپس گزینه ی Pixel Grid را انتخاب و غیرفعال کنید. برای روشن کردن آن، دوباره آن را انتخاب و فعال کنید:

Zoom out یا کوچک نمایی تصویر

برای اینکه بتوانیم کل تصویر را دوباره مشاهده کنیم نیاز داریم تا تصویر را Zoom out  یا کوچک نمایی کنیم. برای این کار به منوی View بروید و گزینه ی Fit on Screen را انتخاب کنید:

حال که تصویر را کوچک نمایی یا Zoom out نمودیم ، تک تک پیکسل ها مجددا کوچک شدند و ما دوباره توانستیم تصویر را ببینیم:

اندازه ی تصویر چیست؟

اکنون می دانیم که پیکسل ها، مربع های کوچکی از رنگ هستند که تصاویر دیجیتال را تشکیل می دهند، اجازه دهید به یک موضوع مرتبط، یعنی اندازه ی تصویر یا  image size بپردازیم. اندازه تصویر به عرض و ارتفاع تصویر بر حسب پیکسل، اشاره می کند. آن همچنین به تعداد کل پیکسل های تصویر نیز اشاره می کند. اما ما، به اندازه ی عرض و ارتفاع بیشتر احتیاج داریم.

 

کادر محاوره ای Image Size

بهترین مکان برای پیدا کردن اطلاعات اندازه تصویر،کادر محاوره ای Image Size فتوشاپ است. برای باز کردن آن، به منوی Image بروید و Image Size را انتخاب کنید:

در فتوشاپ CC، کادر محاوره ای Image Size دارای یک محل برای پیش نمایش تصویر (Preview) در سمت چپ می باشد و اطلاعات مربوط به اندازه تصویر را در سمت راست نشان می دهد. در مورد کادر محاوره ای Image Size در آموزش های آتی بیشتر صحبت خواهیم کرد اما در این آموزش ما فقط به اطلاعات مورد نیازمان اشاره خواهیم نمود:

ابعاد پیکسلی (pixel dimensions)

عرض و ارتفاع یک تصویر برحسب پیکسل، به عنوان pixel dimensions تصویر شناخته می شود و در فتوشاپ CC، ما می توانیم آن را با کلمه ی Dimensions در بالای کادر محاوره ای مشاهده کنیم. در اینجا می بینیم که تصویرمان دارای عرض 4509 پیکسل (px) و ارتفاع 3000 پیکسل (px) است:

برای اینکه ابعاد تصویر برحسب واحدهای اندازه گیری دیگر، مانند اینچ یا درصد نشان داده شوند، روی فلش کوچک کنار کلمه "Dimensions" کلیک کنید و از منوی باز شده واحد موردنظر را انتخاب کنید. در اینجا ما Pixels را از لیست انتخاب می کنیم:

این ابعاد به ما می گوید که تصویر ما شامل 4509 پیکسل از چپ به راست و 3000 پیکسل از بالا به پایین است:

پیدا کردن تعداد کل پیکسل ها

برای تشخیص تعداد کل پیکسل های یک تصویر، باید مقادیر عرض و ارتفاع را با هم ضرب کنیم. در مثال ما این عدد، 4509x3000= 13,527,000 یا تقریبا 13.5 میلیون پیکسل است. شما نیازی به دانستن تعداد کل پیکسل ها ندارید. اما دانستن آن هم خالی از لطف نیست.

رزولوشن تصویر چیست؟

پیکسل ها، مربع های کوچکی از رنگ هستند که تمام تصاویر دیجیتالی را تشکیل می دهند، اندازه تصویر، عبارت است از تعداد پیکسل های تصویر از چپ به راست (عرض) و از بالا به پایین (ارتفاع) . رزولوشن تصویر چیست؟

Resolution يک تصوير عبارت است از تعداد پيکسل هاي موجود در يک واحد اندازه گيري ( معمولاً تعداد پيکسل هاي موجود در هر اينچ (ppi) يا در هر سانتيمتر (ppcm).

مهم است که بدانید رزولوشن تصویر، فقط بر اندازه نسخه چاپ شده تصویر تاثیر می گذارد. و روی مشاهده تصویر بر روی صفحه ی نمایش، هیچ تاثیری ندارد.

 

اتصال عرض، ارتفاع و رزولوشن

در کادر محاوره ای Image Size، اگر شما زیر کلمه " Dimensions" نگاه کنید، می توانید فیلدهای Width، Height و Resolution را مشاهده کنید.ما در این قسمت نه تنها می توانیم تنظیمات فعلی را مشاهده کنیم بلکه می توانیم آنها را تغییر نیز بدهیم:

گزینه Resample

قبل از اینکه جلوتر برویم، اگر زیر مقادیر Resolution را نگاه کنید، یکی دیگر از گزینه های مهم به نام Resample را مشاهده خواهید کرد. به طور پیش فرض، Resample روشن است.در آموزش های آتی در مورد گزینه ی Resample مطالب بیشتری را بیان خواهیم کرد. اما به طور خلاصه، با Resample می توان تعداد پیکسل های تصویر را تغییر داد:

چرا می خواهید تعداد پیکسل ها را تغییر دهید؟

اگر اندازه تصویر فعلی تان برای چاپ، کوچکتر از اندازه ی مورد نیاز شما ست، می توانید از Resample برای اضافه کردن تعداد پیکسل های بیشتر، استفاده کنید که به نام upsampling شناخته می شود. اگر قصد دارید عکسی برای دوستانتان ارسال کنید یا آن را روی وب آپلود کنید ولی اندازه فعلی آن خیلی بزرگ است، Resample به شما امکان را می دهد تا تعداد پیکسل ها را کاهش دهید.این فرایند به نام downsampling شناخته می شود.

در آینده، مطالب بیشتری را در مورد upsampling و downsampling در قسمت تغییر اندازه تصاویر یاد خواهیم گرفت. در حال حاضر، برای دیدن تاثیر رزولوشن بر روی اندازه چاپ تصویر، علامت تیکِ Resample را بردارید تا آن را خاموش کنید:

تغییر اندازه چاپ، نه تغییر اندازه تصویر

به محض اینکه Resample را خاموش می کنید، متوجه خواهید شد که واحد اندازه گیریِ مقادیر Width و Height  تغییر می کند. به جای اینکه عرض و ارتفاع را بر حسب پیکسل، مشاهده کنیم اکنون آنها را بر حسب اینچ می بینیم. حال به جای اینکه بگوییم تصویرمان دارای پهنای 4509 پیکسل و قدِ 4509 پیکسل است می گوییم تصویر به اندازه ی 15.03 اینچ پهنا و 10 اینچ قد دارد:

اگر روی فیلدهای واحد اندازه گیریِ Width یا Height کلیک کنید، متوجه خواهید شد که گزینه ی Pixels اکنون به رنگ خاکستری در آمده و در دسترس نیست. این به این دلیل است که Resample خاموش است و ما قادر به تغییر تعداد فیزیکی پیکسل ها در تصویر نیستیم. ولی ما می توانیم اندازه ی تصویر برای چاپ را تغییر دهیم. اندازه ی چاپ معمولا بر حسب اینچ (و یا سانتی متر بستگی دارد در کجای جهان قرار گرفته اید) اندازه گیری می شود:

Resolution تصویر چگونه کار می کند؟

Resolution با اندازه گیری تعداد پیکسل هایی که در هر اینچ کاغذ، به صورت عمودی و افقی فشرده می شوند، سایز چاپ یک تصویر را کنترل می کند. به همین دلیل است که واحدِ اندازه گیریِ Resolution، تعداد پیکسل ها در هر اینچ یا "ppi" می باشد. از آنجا که تعداد پیکسل های تصویر محدود است، هرچه سعی کنیم تعداد پیکسل های بیشتری را بر روی کاغذ قرار دهیم، تصویر کوچکتری چاپ می شود.

به عنوان مثال، مقدار رزولوشن را در حال حاضر روی 300 پیکسل در اینچ (300pixels/inch)تنظیم نموده ایم. این به این معنی است که وقتی برای چاپ تصویر اقدام می کنیم، 300 عدد پیکسل از عرض و 300 پیکسل از ارتفاع، داخلِ هر یک اینچ فشرده میشوند. ممکن است 300 پیکسل چندان زیاد به نظر نرسد. اما به خاطر داشته باشید، این 300 هم برای عرض و هم برای ارتفاع در نظر گرفته می شود. به عبارتی، یعنی 300 در 300 پیکسل، یعنی 90.000 پیکسل در هر اینچ مربع:

نحوه تعیین اندازه چاپ

برای فهم اندازه چاپ تصویر، کاری که باید انجام دهیم این است که عرض وارتفاع فعلی تصویر را برحسب پیکسل، بر مقدار رزولوشن تقسیم کنیم. اگر ما دوباره به بخش Dimensions در بالا نگاه کنیم، می بینیم که عرض تصویر 4509 پیکسل است:

اگر مقدار عرض تصویر یعنی 4509 پیکسل را بر رزولوشن فعلی آن یعنی 300 پیکسل بر اینچ تقسیم کنیم، حاصل آن مقدارِ 15.03 می باشد. به عبارت دیگر، عرض تصویر، هنگام چاپ، 15.03 اینچ است. این مقدار در فیلد Width نمایش داده می شود:

دوباره به بخش Dimensions، باز می گردیم.می بینیم که ارتفاع تصویر هنوز 3000 پیکسل است:

اگر مقدار ارتفاع یعنی 3000 پیکسل را بر رزولوشن فعلی یعنی مقدار 300 پیکسل بر اینچ تقسیم کنیم حاصل آن عدد 10 می باشد. همانطور که مشاهده می کنید این عدد در قسمت ارتفاع نشان داده شده است:

تغییر resolution اندازه چاپ را تغییر می دهد

اگر مقدار رزولوشن را تغییر دهیم، تعداد پیکسل ها در تصویر تغییر نمی کند، اما اندازه چاپ تغییر می کند. توجه داشته باشید که اگر رزولوشن را از 300 pixels/inch به 150 pixels/inch کاهش دهیم، dimensions یا ابعاد پیکسلی روی 4509 پیکسل × 3000 پیکسل باقی می مانند. اما عرض و ارتفاع هر دو افزایش می یابند. از آنجایی که مقدار پیکسل ها در هر اینچ روی کاغذ، نصف شده است (هم به صورت افقی و هم عمودی)، عرض و ارتفاع هر دو، دو برابر می شوند:

همانطور که مشاهده می کنید، کاهش رزولوشن سایزِ چاپ را افزایش می دهد.

با تغییر اندازه چاپ ، رزولوشن تغییر می کند

وقتی ما، سایزِ چاپ را تغییر می دهیم، عرض یا ارتفاع تغییر می کند، و این باعث می شود رزولوشن تغییر کند. در حقیقت، زمانی که گزینه ی Resample خاموش است، سه مقدار (عرض، ارتفاع و رزولوشن) با یکدیگر مرتبط می شوند و تغییر یکی به طور خودکار، دیگران را تغییر می دهد.

اگر مقدار عرض را تا 10 اینچ کاهش دهیم، فتوشاپ  برای حفظ نسبت ابعاد تصویر، به طور خودکار، مقدار ارتفاع را به 6.653 اینچ تغییر می دهد. در این حالت، برای اینکه کل پیکسل های تصویر در اندازه جدید و کوچکتر، قرار بگیرند، باید تعداد پیکسل های بیشتری در هر اینچ قرار داده شود و این باعث می شود پیکسل ها فشرده تر شوند، بنابراین مقدار Resolution به 450.9pixels/inch افزایش می یابد:

آیا رزولوشن تصویر در اندازه فایل (Image Size) تاثیر می گذارد؟

یک تصور غلط و رایج وجود دارد که رزولوشن تصویر روی حجم فایل تصویر تاثیر می گذارد. بسیاری از مردم بر این باورند که قبل از ارسال یک عکس یا آپلود آن روی وب، باید رزولوشن آن را کاهش داد تا اندازه فایل کوچکتر شود. این درست نیست زیرا تغییر رزولوشن تصویر، تعداد پیکسل های تصویر را تغییر نمی دهد، بنابراین هیچ تاثیری بر روی حجم فایل ندارد.

اگر به کنار عبارت " Image Size" در بالای کادر محاوره ای نگاه کنید، عددی را خواهید دید که معمولا برحسب مگابایت (M) نشان داده می شود. در مثال ما، مقدار آن 38.7M است. این عدد نشان دهنده حجم تصویر در حافظه کامپیوتر شما است. هنگامی که یک تصویر را در فتوشاپ باز می کنید، تصویر، بدون فشرده سازی و با همان فرمت فایلی که ذخیره شده است از هارد دیسک شما کپی می شود. سپس به حافظه (RAM) منتقل می شود تا بتوانید سریعتر کار کنید. عددی که در بالای کادر محاوره ای Image Size، نمایش داده می شود، اندازه واقعی تصویر و بدون هیچ گونه فشرده سازی است:

کاهش رزولوشن تصویر و تاثیر آن روی حجم فایل (Image Size)

اثبات اینکه وضوح تصویر هیچ تاثیری روی حجم فایل ندارد، کارِ آسانی است. فقط در حین تغییر رزولوشن به مقدار Image Size نگاه کنید. تا زمانی که گزینه Resample خاموش است، تعداد پیکسل های تصویر را نمی توان تغییر داد.در ادامه می بینید که هر مقداری برای اندازه رزولوشن انتخاب کنید، مقدار Image Size که در بالای صفحه قرار دارد، روی همین مقدار باقی خواهد ماند.

در این مرحله، رزولوشن را از 300pixels/inch به 30pixels/inch کاهش می دهیم. با این کار، تعداد پیکسل های کمتری در هر اینچِ کاغذ قرار می گیرند. بنابراین، اندازه چاپ به اندازه ی افزایش می یابد. حتی اگر باز هم رزولوشن را کاهش دهیم، حجم فایل تصویر در حافظه روی مقدار 38.7M خواهد ماند و تغییری نخواهد کرد:

افزایش رزولوشن تصویر و تاثیر آن روی اندازه فایل (Image Size)

در این مرحله، مقدارِ رزولوشن را تا 3000pixels/inch افزایش می دهیم. این کار باعث می شود تا اندازه چاپ به اندازه  کاهش پیدا کند، اما روی حجم فایل (Image Size) تاثیری نمی گذارد، و هنوز حجم فایل 38.7 مگا پیکسل است. تنها راه کاهش حجم فایل تصویر، کاهش تعداد پیکسل ها در تصویر است (با استفاده از گزینه Resample)، یا اینکه فایل را در فرمت هایی که از فشرده سازی پشتیبانی می کنند (مانند JPEG) ذخیره کنیم. می توانیم از هر دو این روش ها استفاده کنیم. همانطور که در تصویر زیر می بینید تغییر رزولوشن چاپ، روی حجم فایل تصویر تاثیری نداشته است:

 

فصلِ: 10 , تعداد قسمت ها: 263 , سطح: صفر تا صد

این فصل در یک نگاه:

فصل 10: آشنایی با محیط و ابزارهای فتوشاپ (منوی Filter)__________________________________________________________________…

دوره متخصص فتوشاپ (آموزش صفرتاصد نرم افزار فتوشاپ) دوستان بسیاری سوال پرسیدید که تفاوت دوره های مختلفی که در اینترنت هست چیه ؟ در پاسخ باید بگیم که دوره فتوشاپ کلیک سایت بیش از 250 جلسه اس…
فصلِ: 2 , تعداد قسمت ها: 5 , سطح: صفر تا صد

این فصل در یک نگاه:

اموزش کدنویسی html و css- اموزش تبدیل psd به html و css…

توضیحات کلی مجموعه: این دوره یک دوره تکمیلی برای کاربران فتوشاپ کلیک سایت می باشد که قصد دارن تا به دنیای وب نویسی وارد شوند. دوستانی که اکنون تسلط لازم به فتوشاپ را دارند میتوانند با اشنای…
فصلِ: 5 , تعداد قسمت ها: 48 , سطح: صفر تا صد

این فصل در یک نگاه:

در این فصل در مورد طراحی ریسپانسیو و روانشناسی رنگ ، اهمیت فونت در طراحی و برخی از ترفندهای نرم افزار می پردازیم…

نرم افزار ادوب ایکس دی (Adobe Xd) در سوال 2017 توسط کمپانی Adobe ارائه شد . این نرم افزار در عین سادگی ، قابلیتهای کاربردی زیادی در حوزه ی طراحی (وبسایت و اپلیکیشن ) دارد . خوشبختانه بازار ک…

تولید شده توسط کلیک سایت

پشتیبانی آنلاین
آماده پاسخگویی هستیم
انتخاب تصویر جهت ارسال:
در حال ضبط صدا

(جهت توقف و یا لغو ضبط از دکمه های زیر استفاده کنید)

توقف و ارسال :
لغو ضبط
در حال حاضر تمامی کارشناسان آفلاین هستند. همواره می توانید با شماره تلگرام / واتساپ 09010005000 به صورت آنلاین با ما در ارتباط باشید. جهت ورود به واتساپ کلیک کنید
0 پیام جدید
پشتیبان در حال تایپ ...
ارسال تصویر ضبط صدا
0 کارشناسان آنلاین می باشند
این گفت و گو توسط پشتیبان به اتمام رسید