
آموزش افترافکت : نقاشی کردن بر روی ویدئو
در این آموزش قصد داریم روش نقاشی کردن بر روی ویدئو را آموزش دهیم. ما در این پروژه قسمتی از یک موزیک ویدئو را انتخاب کرده ایم. در طول پروِژه فریمهای قسمتی از ویدئو را در پریمیر پرو استخراج خواهیم کرد و سپس در فتوشاپ بر روی فریمها نقاشی می کنیم. سپس فریمهای نقاشی شده را در قالب یک ویدئو در افترافکت خروجی می گیریم. با ما همراه باشید تا یک ویدئوی شاد و هیجان انگیز بسازیم.
1.استخراج فریمها
گام 1
گام ابتدایی در این آموزش انتخاب یک ویدئوی مناسب است. معمولا برای این تیپ پروژه ها از ویدئوهایی که در آن جنب و جوش زیادی وجود دارد استفاده می کنند مانند ویدئوهای ورزشی یا موزیک ویدئوهای رقص. در این آموزش نیز ما از یک موزیک ویدئو که در آن مردی در حال رقص است استفاده می کنیم. این تیپ ویدئو ها را میتوانید به وفور در اینترنت پیدا کنید. یک ویدئوی مناسب انتخاب و دانلود کنید تا بعدا آن را در نرم افزار Adobe Premiere Pro CC باز کنید
گام 2
یک پروژه جدید در پریمیر ایجاد کنید. نام آن را هر نامی که دوست دارید بگذارید. از منو File>Import را انتخاب کنید و ویدئویی را که دانلود کرده اید انتخاب کنید. میتوانید ویدئو را از پانل Project به داخل پانل Source بکشید. با این روش بسرعت و به آسانی میتوانید فریمهایی را که برای پروژه نیاز دارید بدست آورید
گام 3
در پانل Source ، فلش آبی را به قسمتی که میخواهید ویدئوکلیپ شروع شود ببرید. آیکون Mark In (I) را مانند تصویر زیرفشار دهید. سپس به محلی که میخواهید انتهای ویدئو کلیپ باشد بروید و آیکون Mark Out (O) را تا انتهای ویدئو نیز انتخاب شود. در این آموزش طول کلیپ انتخابی را 10 ثانیه انتخاب کرده ایم.
گام 4
برای اینکه کلیپ انتخاب شده را بصورت یک سری از فریمهای متوالی استخراج کنید از منو File>Export را انتخاب کنید و تنظیمات زیر را اعمال نمایید:
Source Range: Clip In/Out
Format: JPEG
Export As Sequence: Yes
Frame Rate: 10
بیشتر تنظیمات بصورت پیشفرض باقی می مانند. در صورت تمایل می توانید اندازه تصاویر استخراج شده را کوچکتر استخراج کنید یا سایر تنظیمات را تغییر دهید. هنگامی که تنظیمات را کامل کردید Queue را فشار دهید.
گام 5
تصاویر استخراج شده در همان پوشه ای که ویدئو قرار دارد ذخیره می شود مگر اینکه در هنگام استخراج در تنظیمات مسیر دیگری را انتخاب کنید. در این پروژه ما frame rate را 10 فریم در ثانیه انتخاب کردیم تا پروژه کوچکتر شود. اگر میخواهید ویدئوی شما نرم تر اجرا شود در نتیجه طول آن بلندتر باشد میتوانید نرخ Frame rate را بر روی 24 یا 30 فریم در ثانیه انتخاب کنید.
2. بر روی فریمها نقاشی کنید
گام 1
یکی از فریمها را که با فرمت JPG ذخیره شده است را در Adobe Photoshop CC باز کنید. در پانل Layers یک لایه جدید ایجاد کنید. هریک از ابزار نقاشی را که دوست دارید انتخاب کنید و بر روی فریم مانند تصویر زیر نقاشی کنید . نقاشی بر روی هر فریم را که تمام کردید آن را با فورمت JPG ذخیره کنید. اسم تصویر را تغییر ندهید تا بعد تبدیل آن به ویدئو راحت تر باشد.
گام 2
دور تا دور کاراکتر یک نقاشی رنگارنگ مانند تصویر بکشید. در تصویر زیر ما از ابزار Brush Tool (B) استفاده کردیم تا در فضای نگاتیو تصویر نقاشی کنیم. میتوانید کل تصویر را با نقشهای رنگی پرکنید یا تنها در اطراف کاراکتر اصلی المانهایی بکشید
گام 3
گزینه دیگری برای پروژه اینست که جای کاراکتر را با صحنه های کوچک و ساده ترکیب کنید.
گام 4
ایده دیگر اینست که که یک صحنه جدید ایجاد کنید و لباس جدیدی برای کاراکتر خود طراحی کنید. این روش صحنه های جالب و خلاقانه ای برای کاراکتر شما ایجاد می کند.
گام 5
در این پروژه ما 100 فریم داشتیم. برای همین مجبور شدیم برای نقاشی بر روی فریم از یک تیم متشکل از چند ادیتور کمک بگیریم. میتوانید پروژه را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کنید و هر قسمت را به شخصی بسپارید تا در اطراف کاراکتر المانهای رنگارنگ بکشند.
گام 6
در پروژه ما یکی از اعضای تیم با توجه به حالتهای مختلف کاراکتر المانهای خلاقانه جالب و زیبایی را مانند تصویر زیر طراحی کرد.
گام 7
یکی دیگر از گرافیستهای تیم بیشتر در طرحهایش بر روی فضای اطراف کاراکتر تمرکز کرد. هدف اصلی طراحی این المانها در فریمها ایجاد یک حالت از شادیست. میتوانید با براشها و ابزاری که انتخاب میکنید المانهای شاد و گاها مضحک و جالب در اطراف کاراکتر ایجاد کنید و در این کار از خلاقیت خود استفاده کنید.
3. تبدیل فرمیها به ویدئو
گام 1
در این مرحله نقاشی مجموعه فریمها کامل شده و آماده هستیم تا آنها را تبدیل به یک ویدئوی هیجان انگیز کنیم.
در Adobe After Effects CC یک پروژه جدید ایجاد کنید و از منو File>Import را انتخاب کنید. تمام فریمها را انتخاب و وارد پروژه نمایید
گام 2
تصاویری که وارد پروژه افترافکت کردید در پانل Project ظاهر می شوند. تمام تصاویر را در پانل انتخاب کنید (Ctrl+A)
گام 3
راست کلیک کنید و گزینه New Comp from Selection را انتخاب کنید. با این روش توالی تصاویر به همان ترتیبی که در پانل Project قرار دارند حفظ خواهد شد ( به همین دلیل در مراحل قبل گفتیم که نام تصاویر را عوض نکنید)
گام 4
در این پروژه ما از Frame rate پایین استفاده کردیم. به همین دلیل طول تصاویر ثابت بیشتر از یک ویدئوی استاندارد خواهد بود. اگر میخواهید ویدئوی شما نرم اجرا شود به 0:00:00:01 بروید. با این روش ویدئو به طول 3 ثانیه رندر می شود.
در این پروژه ما نرخ frame rate را برای استخراج فریمها پایین انتخاب کردیم بنابراین طول ویدئو را 0:00:00:04. انتخاب کردیم. دقت کنید که لایه های سکانسها انتخاب شده باشد
گام 5
کامپوزیشن جدید شما ایجاد میشود و میتوانید برای ویرایش آن به Timeline بروید
گام 6
در پانل Project کامپوزیشن جدید را انتخاب کنید و کلیک راست کنید و Add to Render Queu (Ctrl+M) را انتخاب کنید. در این مرحله تنظیمات خروجی را در پانل Render Queue کنترل می کنیم.
گام 7
بر روی Output Module کلیک کنید و تنظیمات زیر را اعمال نمایید:
Format: AVI
Resize to: 1280 x 720
در صورت تمایل میتوانید فرمت یا سایز ویدئوی متفاوتی را انتخاب نمایید. اما ما برای این پروژه از تنظیمات فوق استفاده کردیم
گام 8
بر روی Render Settings کلیک کنید و video Quality ، Frame Rate و Resolution مناسب را انتخاب کنید. در این پروزه ما این تنظیمات را بر روی پیشفرض قرار دادیم. Ok را بزنید و سپس Render را در سمت راست پانل Render Queue فشار دهید
بسیار عالی!
منتظر شوید تا ویدئو رندر شود و پس از کامل شدن رندر ویدئو را اجرا کنید. با روشی که در این آموزش به شما یاد دادیم میتوانید ویدئوها را به ویدئوکلیپهای بسیار جالب و هیجان انگیزی تبدیل کنید و با استفاده از خلاقیت خود ویدئوهایی شاد و شگفت انگیز بسازید و به اشتراک بگذارید.
این فصل در یک نگاه:
به زودی توضیحات این قسمت درج می شود...…
آموزش صفر تا صد افتر افکت چرا این دوره افتر افکت؟ این دوره بیش از 210 جلسه جلسه آموزش می باشد که هنرجو پس از گذراندن این دوره به فهم کاملی از نرم افزار خواهد رسید و می تواند نیازهایش ر…